Over Mijzelf, Stephanie Saenger

     

Al 40 jaar ben ik met veel plezier ergotherapeut.

Van 1978 tot 1992 heb ik als ergotherapeut in de psychiatrie gewerkt. In drie verschillende instellingen heb ik ergotherapieafdelingen opgezet, ergotherapie programma’s ontwikkeld en geïmplementeerd, onder andere in de Adolescentenkliniek van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.
In 1993 ben ik gevraagd voor de functie cursistenbegeleider/ergotherapeut in het Centrum Vakopleiding te Zaandam, indertijd een opleidingsinstituut van de Arbeidsvoorziening. Daar heb ik onder andere een cursist volgsysteem, aangepaste individuele scholingsprogramma’s en sollicitatietrainingen ontwikkeld en geïmplementeerd.
In 1999 heb ik Rol-maat opgezet en heb vanuit dit bedrijf diverse opdrachtgevers gehad.
Veel verschillende opdrachten heb ik uitgevoerd voor het Instituut Ergotherapie van de Hogeschool voor Amsterdam (o.a. tutor psychiatrie en revalidatie, senior adviseur bij afstudeerprojecten, stagedocent, sollicitatietrainer, docent communicatie, extra begeleidingsprogramma, assessor, projectleider) en incidentele voor andere Hogescholen en opleidingen zoals fysiotherapie en Pabo.
Advies- en begeleidings opdrachten heb ik gedaan voor bijvoorbeeld Jeugdzorg Amsterdam en zorginstellingen.

 

Naast mijn betaalde werk heb ik mij vanaf mijn diplomering actief ingezet voor de Vereniging voor Ergotherapie. Naast bestuurlijke-  en vertegenwoordigende functies in vereniging(en), advies- en begeleidingscommissies heb ik ook jaren voor de vereniging gewerkt als trainer cliëntgericht werken (COPM en OPPM/CPPF). Ik geef regelmatig workshops op congressen en studiedagen in binnen- en buitenland. In 2014 heb ik met een enthousiaste commissie voor EN een nieuwe Beroepscode Ergotherapie geschreven, die gebaseerd is op de Guidelines van de COTEC. Ook zit ik al vele jaren in de Commissie Internationale Betrekkingen van EN.

 

Ruim 10 jaar was ik afgevaardigde namens Nederland naar de Council of Occupational Therapists for the European Countries www.coteceurope.eu en vanuit die functie was ik van 2008-2013 ENOTHE-Link person en bestuurslid van de ENOTHE (www.enothe.eu).  Als lid van de Occupational Tuning Project Group heb ik gewerkt aan het TUNING project (www.tuning.unideusto.org/tuningeu). Binnen de COTEC heb ik naast de TUNING onder andere met een werkgroep een guideline voor het maken van een Ethische Code en diverse workshops ontwikkeld. Door deze functies heb ik een breed beeld van Ergotherapie in onderwijs en de praktijk in Nederland en Europa.

Op 21 oktober 2013 heeft de General Assembly van COTEC mij gekozen tot president van de COTEC.  Sinds die tijd zijn wij al goed op weg om Ergotherapie in Europa een krachtige stem te geven door het samenwerken met ergotherapie organisaties als ENOTHE en ROTOS en door het samenwerken met vele Europese niet- ergotherapie organisaties. Op de website van de COTEC is allerlei interessants te lezen over Ergotherapie in Europa en kunt u kijken hoe u daar een actieve bijdrage aan kunt leveren.

Op 7 november 2014 kreeg ik de Astrid Kinébanian Prijs 2014 voor mijn bijdrage aan het beroep ergotherapie en in 2017 werd ik, om diezelfde reden ere-lid van Ergotherapie Nederland.

 

 

 

 

Ik ben

lid van Ergotherapie Nederland
DTE gecertificeerd
ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici
ingeschreven in de Kamer van Koophandel
opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

Zie ook uitgangspunten

 

als ‘privé-persoon’ vervul ik rollen als:
dochter, echtgenote, (schoon) moeder van twee  kinderen, huisvrouw, oma, vriendin, , zus, (achter) nicht, (oud) tante, sporter, buurt- en straatgenoot, kunstliefhebber, theater bezoekster, (sinterklaas)gedichten schrijfster, lezer, gastvrouw, buurvrouw, actievoerder enz. enz.

 

 

 

 

         Lid van Ergotherapie Nederland             bekijk mijn linkedin profiel
Kwaliteitsregister Paramedici

Kp nummer 79901459890

StephanieSaenger