wat mensen over mij zeggen

U kunt de bezoekers van deze site laten weten hoe uw ervaringen met Rol-maat zijn.
Als u een referentie wil geven, neemt u dan contact met mij op.

Stephanie Saenger

 

Referentie

Voor ons afstudeerproject, dat gaat over het ontwerpen van een interventie gericht op werkbehoud bij jong volwassenen met een psychose verleden, hebben we Stephanie Saenger gesproken. Dit was een helder en zeer informatief gesprek. Stephanie is praktisch, to the point en ontzettend prettig om mee te praten. Met haar antwoord op één gestelde vraag, gaf ze eigenlijk antwoord op gemiddeld vijf vragen. Ze kwam met vernieuwende ideeën, die zeker bruikbaar zijn in ons project. Daarnaast bezit ze over een bijzonder groot inlevingsvermogen, in zowel de cliënten als ons als studenten. Ze nam ruim de tijd om onze vragen te beantwoorden en we gingen met bakken kennis weer naar buiten. Inspirerend gesprek. Nogmaals hartelijk bedankt!

Door Bram Dame en Chantal Delis, 16 april 2013

Referentie
Stephanie en ik hebben elkaar leren kennen tijdens twee stage periodes, waar zij mijn stagedocent was.
Door de enorme mensenkennis die Stephanie heeft, kon ze na twee bijeenkomsten al beschrijven hoe ik ongeveer in elkaar zat. Nadat ik mijn tweede stage niet had gehaald, heeft zij mij onder andere geleerd bij mijn derde stage niet dezelfde fouten te maken.
Stephanie is een heel fijn persoon in de omgang. Ze kan je goed leren om je goede punten te versterken en je minpunten te verbeteren.
Ik raad het zeker aan om Stephanie in te schakelen als je de balans even kwijt bent, zowel in je studie als in je persoonlijke leven.
Referentie geschreven door: Marloes Bosboom, inmiddels als ergotherapeut werkzaam bij verpleeghuis Amaris Theodotion en (op korte termijn) De Hoogstraat. 16 april 2011

Referentie Stephanie Saenger

Stephanie heeft mij op een goede en prettige manier begeleid toen ik twijfels had of ik wel verder wilde met mijn stage en opleiding tot ergotherapeut. Stephanie is professioneel, betrokken, oprecht geïnteresseerd en denkt goed mee, wanneer je even niet meer weet hoe je verder wilt met je opleiding (of op een ander gebied). Het is fijn om hier met een ‘buitenstaander’ over te praten, zodat je weer de ‘goede’ richting op gaat. Ik zou de begeleiding van Stephanie dan ook zeker aanbevelen, wanneer je vastloopt in bijvoorbeeld je stage, opleiding of baan.

Rosa, 4e jaars studente Ergotherapie, 27/10/2010

 

“I have known and worked with Stephanie for about six years, first as a member, then Board member and now President of the European Network of Occupational Therapists in Higher Education (ENOTHE). We share a background both as occupational therapists and educators.
Stephanie has many talents and aptitudes. She is very hardworking and conscientious, showing a great deal of commitment to the voluntary work she does both for ENOTHE and the Council of Occupational Therapists for the European Countries (COTEC). She is a strategic and clear thinker with the ability to express her thoughts and ideas assertively; she is not afraid to express her opinion and argue her case when necessary, which makes her a valuable member of the ENOTHE Board and COTEC link person. She is politically aware and uses this to good effect in shaping the strategic direction of both organisations.
Her networking and communication skills are excellent, both in one to one and group settings. Her ability to work and communicate with people from different cultures is commendable; she recognises difference and works hard to understand what is being meant as well as what is being said –such a great skill. She has an intuitive, but expert, way of being able to say the right thing at the right time in a friendly, open manner; she laughs a lot. Her approach to problems and issues is positive, pragmatic and decisive which means that things change and get done.
Stephanie has earned the respect of all who work with her for her well organised ‘can do’ approach, intellectual ability, practical skill, and willingness to take on work that is always delivered. I would work with her anytime if the opportunity arose.”

Anne Lawson Porter,Hon.Dr.Sc., President of ENOTHE, March 2011

 

In juli 2010 studeerde ik  met succes af aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn stagedocent was Stephanie Saenger. Na mijn HBO had ik de intentie om door te gaan aan de Universiteit Utrecht. Bij aanvang van de studie bleek dit niets voor mij te zijn en ben gestopt. Omdat ik toen op zoek was naar een baan heb ik vele brieven geschreven, ik had gesprekken, maar het lukte telkens net niet. Ik besloot Stephanie te mailen en ik kreeg al spoedig reactie om een afspraak te maken. Tijdens de afspraak hebben we gepraat over de opleiding, mijn mogelijkheden en kunnen, waardoor ik een concreter beeld kreeg waarop ik beste kon solliciteren en wat voor mij de beste werkplek zou kunnen zijn. Het was een fijn gesprek. Inmiddels ben ik aangenomen, met de fijne hulp van Stephanie.
Marjolein,ergotherapeut, 27/10/2010

 

Referentie Stephanie Saenger, geschreven door Eefke Eenink (Ergotherapeut sinds januari 2009).

Stephanie en ik leerden elkaar kennen toen ik stage liep in 2005. Ik had veel moeite om van de theorie los te komen en in de praktijk aan de gang te gaan. Als kat-uit-de-boom-kijker, had ik daarnaast veel moeite om te wennen aan een nieuwe stageplek waardoor ik telkens blokkeerde als ik een taak uit moest voeren. Het kostte me steeds meer moeite om deel te nemen aan de stages, en ik vond het moeilijk om hierbij hulp te vragen. Stephanie heeft me doen inzien dat het geen zwakte is om hulp te vragen en te accepteren, maar dat dit juist een sterkte is. Dankzij het doorzettingsvermogen en het enthousiasme van Stephanie, heb ik mij verder kunnen ontwikkelen als mens en als ergotherapeut. Na meerdere stageplekken in behandelsettings, heb ik met Stephanie naar andere mogelijkheden gekeken die beter pasten bij mijn competenties. In de adviessector bleek ik veel meer op mijn plek, en ik haalde mijn stage met vlag en wimpel.

Tijdens mijn afstudeerperiode, heb ik de sollicitiatietraining gevolgd. Ik heb er destijds veel baat bij gehad waardoor ik na twee sollicitaties al mijn droombaan vond. Zelfs in mijn huidige baan gebruik de sollicitatiemap, met opdrachten en achtergrondinformatie, elke keer als ik weer op een nieuwe detacheringsplek begin. Dankzij de intensieve begeleiding van Stephanie is het me gelukt om mijn mijn valkuilen te herkennen en mijn sterke kanten te benutten. Ik denk er nog vaak aan terug. Stephanie bedankt.


“Goed genoeg is goed genoeg”

Ik heb Stephanie tijdens mijn studie leren kennen en vanaf onze eerste kennismaking was ik onder de indruk van haar werkervaring en haar manier van doen. Ik heb haar begeleiding als hartverwarmend ervaren.

Stephanie is ‘to the point’, direct en inspirerend. Te allen tijde stelt ze je eigen mogelijkheden en kansen centraal. Haar begeleiding tijdens mijn studie, alsmede bij privéomstandigheden, hadden allemaal één ding gemeen: Stephanie daagt je uit het beste uit jezelf te halen. Ze accepteert je lichamelijke beperkingen en verbeterpunten, maar prikkelt je tegelijkertijd je verbeterpunten verder te ontwikkelen en leert je beter om te gaan met je lichamelijke beperkingen. Haar uitgangspunt hierbij is, reële eisen en/of verwachtingen stellen aan jezelf.

Stephanie heeft geen ’13 in een dozijnmentaliteit’. Ieder individu is uniek en heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Haar begeleiding kenmerkt zich dan ook door zich aan te passen aan jouw situatie, jouw mogelijkheden en kansen uit te lichten en je te ondersteunen waar nodig. Gedurende het traject biedt Stephanie je eyeopeners. Juist hierdoor word je zelf bewust van je eigen (on)mogelijkheden en ben je beter in staat hiernaar te handelen.

De titel “goed genoeg is goed genoeg” vat voor mij samen wat Stephanie mij heeft laten inzien. Ga uit van wat je (nog) wel kan en accepteer je lichamelijk beperkingen en verbeterpunten…zoals je bent is goed genoeg!

J. Esselaar, ergotherapeut, 6/11/2010

 

Dear Stephanie,

I like to thank you once more for your great workshop here in Finland. We have discussed about it and we it was that we really needed. You told us about issues we have discussed but have had no tools to do it. We will continue our work and try to do it with time and patience. We are aware that there is cultural differencies and we will do code of ethics things in Finnish way.

If we need some backup in our CoEprocess can I send email for you?

Greetings also from whole group who was listening to you.

Jasu, Helsinki, 2010

“Ik wou je ook nog eens bedanken voor de erg fijne begeleiding! Je straalt een kracht uit die mij (en hopelijk nog vele anderen) erg motiveerde! “

Zoë V, Gent, november 2010

 

Feedback aan Stephanie Saenger

Stephanie heeft mij tijdens mijn stageperiode op een goede manier ondersteund. Vooral gaf zij mij het gevoel dat zij achter mij staat. enbij moeilijkheden in mijn stage mij zeker zou helpen. Zij is goed bereikbaar via mail. Dat is gewoon heel fijn. Mijn stage was op een vrij bijzondere plek. En op gegeven moment wist ik niet meer zo goed hoe ik ermee om moet gaan en wat  voor mij het beste zou zijn. In de stagebijeenkomst met Stephanie was het een echte opluchting. Ik vertelde wat aan de hand is en kreeg van haar een reactie. Zij kon mij heel duidelijk vertellen op welke plekken en manieren moeilijkheden bestaan. Dat hielp mij zeer! Mij was het zelf niet duidelijk. Uiteindelijk heb ik haar vervolgens ook om advies over de situatie gevraagd. Daarmee kon ik zelf goed verder.
Lena G., (Duitse) student ergotherapie HVA, 2010

Beste Stephanie,

Ik wil je graag bedanken voor je luisterend oor, je medeleven, je toegewijdheid, je gastvrijheid en de manier hoe JIJ bent.Toen ik bij je binnen kwam was ik direct al op mijn gemak. Je bent een fijne vrouw die meteen op iemand kan inspelen. Je liet me mijn verhaal doen, je luisterde geïnteresseerd, stelde de goede vragen en vatte het af en toe samen. Ik had problemen met mijn stage, je liet een wereld voor me open gaan door alleen al wat dingen op papier uit te tekenen en je jouw perspectief op mijn verhaal te geven.Je begreep me, leefde je in en je hebt mijn blik vergroot, zodat we samen tot de conclusie zijn gekomen dat ik op een plek zat waar ik totaal niet tot mijn recht kwam. We hebben de knoop doorgehakt, en ik ben gestopt met mijn stage. Iets waar ik, in het begin van mijn stage, heel, héél even aan had gedacht, maar het direct uit mijn hoofd zetten omdat ik van doorzetten houd.Je hebt me laten inzien dat niet alles altijd loopt zoals het ‘zou moeten’. Dat je jezelf een grotere vrijheid kan geven om te doen wat je wilt en dat dat helemaal niet een groot probleem hoeft te zijn. Ook het expliciet benadrukken van de positieve capaciteiten is iets waar je me op gewezen hebt, iets waar ik zelf eerder weinig aandacht aan had gegeven en nu zie als een eye opener.Toen ik na ons gesprek richting de trein liep, wist ik dat jij mij iets hebt meegegeven waar ik de rest van mijn leven naar terug zal kijken.

Marjolein – Student Ergotherapie HvA – 12 december 2010

Ik leerde Stephanie kennen tijdens mijn studie. Zij was mijn stagebegeleider
tijdens mijn eerste en tweede stage. Een betere stagebegeleider had ik mij
niet kunnen indenken. Mijn tweede stage was een erg moeizame. Ik kon het
niet goed vinden met de begeleidster, maar we konden samen niet echt de
vinger op leggen waar het aan lag. Stephanie kwam bij het gesprek en zag in
één oogopslag waar het mis ging tussen ons. Zij heeft mij enorm gesteund
tijdens deze stage.
Stephanie is erg positief. Zij kijkt niet naar wat fout gaat. Zij kijkt naar
wat goed gaat en wat beter kan en hoe. Ik ben van nature een erg onzeker
persoon. Stephanie legde dan juist de nadruk op alles wat ik goed deed, dat
ik hier een stuk zekerder van werd. En nu ook, nu ook met succes ben
afgestudeerd en op zoek ben naar een baan, kan ik aankloppen bij Stephanie
voor hulp. Stephanie is erg professioneel en haalt het beste in mensen naar boven.

Bedankt Stephanie, voor alle hulp! En ik hoop in de toekomst je nog vaak
tegen te komen!

Anne-Marie van Rijn, ergotherapeut, 18 december 2010